Volledig scherm
Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Gert-Jan Buijs/BD

Stemmen over huizen of tijdelijke units voor asielzoekers in Vlijmen

VLIJMEN/NIEUWKUIJK - Omwonenden van het Innoseeds-terrein aan de Vijfhoeken in Vlijmen mogen stemmen over de manier waarop de gemeente Heusden op deze plek vluchtelingen gaat opvangen.

Heusden heeft 275 mensen aangeschreven voor een antwoord op de vraag of de asielzoekers in tijdelijke units moeten worden ondergebracht of in huizen. Tot nog toe hebben er 30 mensen gereageerd.

Bepalend
Volgens de gemeente is de uitkomst van het mini-referendum bepalend. In abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk is teleurgesteld gereageerd dat het COA er voorlopig geen 50 minderjarige meisjes wil onderbrengen. Er komen minder meisjes Nederland binnen dan eerder werd verwacht.

Volgens een woordvoerster van abdij Mariënkroon was iedereen er klaar voor. Het aanbod blijft overigens staan, mocht het COA nog behoefte aan opvangplekken hebben.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.