Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen.
Volledig scherm
Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Gert-Jan Buijs/BD

Stemmen over huizen of tijdelijke units voor asielzoekers in Vlijmen

VLIJMEN/NIEUWKUIJK - Omwonenden van het Innoseeds-terrein aan de Vijfhoeken in Vlijmen mogen stemmen over de manier waarop de gemeente Heusden op deze plek vluchtelingen gaat opvangen.

Heusden heeft 275 mensen aangeschreven voor een antwoord op de vraag of de asielzoekers in tijdelijke units moeten worden ondergebracht of in huizen. Tot nog toe hebben er 30 mensen gereageerd.

Bepalend
Volgens de gemeente is de uitkomst van het mini-referendum bepalend. In abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk is teleurgesteld gereageerd dat het COA er voorlopig geen 50 minderjarige meisjes wil onderbrengen. Er komen minder meisjes Nederland binnen dan eerder werd verwacht.

Volgens een woordvoerster van abdij Mariënkroon was iedereen er klaar voor. Het aanbod blijft overigens staan, mocht het COA nog behoefte aan opvangplekken hebben.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.