de G-Max Booster in Vlijmen
Volledig scherm
de G-Max Booster in Vlijmen

Stilgelegde attractie G-Max Booster was volgens gemeente geen gevaar voor bezoekers kermis Vlijmen

VLIJMEN - Het stilleggen van de attractie G-Max Booster op de slotdag van de kermis in Vlijmen had te maken met papieren die niet in orde waren. ,,Er was geen sprake van een gevaarlijke situatie", aldus een woordvoerder van de gemeente Heusden na een gesprek met de NVWA.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit had de G-Max Booster stilgelegd op 27 januari, zo kwam eind vorige week aan het licht.

De attractie, die aan aan lange armen mensen rondslingert, stond op nog geen honderd meter van het gemeentehuis. De NVWA stelde de gemeente, die de vergunning voor de kermis verleent, niet op de hoogte van de maatregel.

De gemeente gaat bij volgende kermissen zelf weer de veiligheidscertificaten van de attracties opvragen en controleren.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.