Volledig scherm
de G-Max Booster in Vlijmen

Stilgelegde attractie G-Max Booster was volgens gemeente geen gevaar voor bezoekers kermis Vlijmen

VLIJMEN - Het stilleggen van de attractie G-Max Booster op de slotdag van de kermis in Vlijmen had te maken met papieren die niet in orde waren. ,,Er was geen sprake van een gevaarlijke situatie", aldus een woordvoerder van de gemeente Heusden na een gesprek met de NVWA.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit had de G-Max Booster stilgelegd op 27 januari, zo kwam eind vorige week aan het licht.

De attractie, die aan aan lange armen mensen rondslingert, stond op nog geen honderd meter van het gemeentehuis. De NVWA stelde de gemeente, die de vergunning voor de kermis verleent, niet op de hoogte van de maatregel.

De gemeente gaat bij volgende kermissen zelf weer de veiligheidscertificaten van de attracties opvragen en controleren.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.