De rechtbank in Den Bosch.
Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Twaalf jaar cel voor doodslag Drunense

DRUNEN/DEN BOSCH - De 27-jarige man uit Drunen die in januari vorig jaar Jolanda Steeghs (52) om het leven bracht, moet twaalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch vrijdag besloten. Bij het bepalen van de straf woog de rechtbank mee dat de man geen verantwoordelijkheid voor zijn daden nam door te zeggen dat hij zich er niks meer van kon herinneren.

De man beweerde dat er eerder die avond drugs in zijn bier was gegooid waardoor hij in een psychose belandde. Daarna verloor hij bij een valpartij zijn huissleutels. Hij belde bij buurvrouw Steeghs aan om te vragen of zij hem binnen kon laten. Die gaf hem een hamer waarmee hij het ruitje van zijn woning insloeg.

Een dag later vond de politie het lichaam van Steeghs, die met negentien messteken om het leven werd gebracht. De onderkleding was naar beneden getrokken. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs dat de man in een psychose verkeerde. Wel wordt hij veroordeeld voor doodslag en poging tot aanranding. Het OM eiste veertien jaar cel.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.