Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam.
Volledig scherm
Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Twijfels over optimistische cijfers zwembad Het Run in Drunen

DRUNEN - Heusden kan volgens het college 'ongestraft' extra financiële steun geven aan de exploitant van zwembad Het Run in Drunen. Maar er zijn twijfels over de begroting van stichting N-Joy.

De gemeente Heusden heeft twijfels over de extra inkomsten en de kostenbesparingen die stichting N-Joy, de noodlijdende exploitant van zwembad het Run in Drunen, volgend jaar voorziet. Eventuele extra financiële steun aan N-Joy leidt overigens níet automatisch tot een nieuwe aanbesteding van de exploitatie van het openluchtbad. En 'zeer waarschijnlijk' is evenmin sprake van ongeoorloofde staatssteun.

Deze informatie van wethouder Kees van Bokhoven (DMP Heusden) namens het college komt aan de vooravond van de discussie die donderdagavond plaatsheeft in de gemeenteraad: komt er wel of geen extra bijdrage voor N-Joy. Zonder die steun gaat N-Joy vrijwel zeker failliet. Vorige week sprak de politiek ook al over de kwestie. Toen werd besloten een motie uit te gaan werken om N-Joy te hulp te schieten. Achter de schermen wordt nog aan de motie gewerkt.

Extra lening
Hoe eventuele steun eruit gaat zien, is nog de vraag. N-Joy heeft verzocht om een extra lening van 95.000 euro, en denkt die in drie jaar terug te kunnen betalen, net als de eerdere lening van een ton. N-Joy heeft nog niet betaalde rekeningen bij de Belastingdienst (24.000 euro) en bij energiebedrijf Nuon (17.000 euro). Verder zijn de salarissen over oktober niet betaald. Tot 2013 kostte Het Run Heusden zo'n drie ton per jaar.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.