Volledig scherm
Voor een deel van de winkels aan de oostwand aan Het Plein in Vlijmen staan hekken van de sloper. De panden zijn inmiddels gesloopt. © Dik de Joode/BD

Uitkopen winkeliers Plein Vlijmen pakt flink duurder uit

VLIJMEN - Het uitkopen van winkeliers aan het Plein in Vlijmen heeft de gemeente Heusden veel meer gekost dan vooraf was gedacht. Volgens wethouder Mart van der Poel komt dat vooral doordat een aantal ondernemers na de sloopt niet terugkeert in de nieuwbouw, maar helemaal stopt. Dit tegen de verwachting van de gemeente in. Het afkopen van de huurcontracten is daardoor duurder.

Samen met nog wat andere tegenvallers wordt het Centrumplan Vlijmen daarmee zo'n 3 ton duurder. Eerder moest er ook al geld bij, waardoor de teller nu op 5 miljoen euro staat, waar Heusden eerder 4,2 miljoen beschikbaar stelde. Ook bij de inrichting van het Plein, die losstaat van de bouwplannen, zijn tegenvallers. Hoeveel precies is nog niet duidelijk, maar de wethouder liet eerder weten dat het gaat om enkele tonnen. Die komen bovenop de begrote kosten van 1,3 miljoen euro.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.