Volledig scherm
Adrie van Bladel vlakbij het punt waar volgens zijn plan een rotonde aangelegd zou moeten worden. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Van Bladel begrijpt niet waarom alternatief voor GOL-plan Nieuwkuijk is afgewezen

NIEUWKUIJK/VLIJMEN - Adrie van Bladel uit Vlijmen heeft een wat vervelend gevoel overgehouden aan het meedenken en meepraten over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Hij kwam met een alternatief plan voor de verkeersafwikkeling aan de noordkant van de A59 bij Nieuwkuijk.

Een alternatief dat volgens hem twee knelpunten oplost en per saldo goedkoper uitpakt dan de plannen rond Nieuwkuijk die nu op tafel liggen, zeker omdat ze invloed hebben op wat er aan de zuidkant van de A59 gaat gebeuren. In hoofdlijnen gaat het plan om de aanleg van een rotonde aan de noordkant van het viaduct in de A59, plus het doortrekken van de A59-afrit vanuit Den Bosch naar die rotonde.

Volgens Van Bladel is er weinig tot niets gebeurd met zijn plan, en is hem onduidelijk waarom het is afgewezen. Het gevoel dat hij niet gehoord wordt, heeft volgens Van Bladel niets te maken met teleurstelling. ,,Mijn plan is écht een eenvoudige oplossing voor twee knelpunten aan de noordkant van de A59."

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.