Volledig scherm
Nog een maand, dan moet dit vervallen pand in Drunen zijn gesloopt. © Dik de Joode/BD

Vergunning voor tien appartementen op plaats 'schandvlek' Drunen aangevraagd

DRUNEN - De omgevingsvergunning voor de bouw van tien appartementen op de hoek Grotestraat - Jacobus van der Meijdenstraat in Drunen ligt bij de gemeente Heusden. Omdat het plan past binnen het gelden bestemmingsplan, verwacht Anton Peters van De Wit Projectmanagement dat de vergunning snel wordt afgegeven.

Wat hem betreft wordt het bouwvallige boerderijtje dat nu op de hoek staat binnen nu en een maand gesloopt, waarna de nieuwbouw snel van start kan. De sloopvergunning is al veel eerder afgegeven.

Voor veel Drunenaren is het verpauperde pand dat er nu nog staat al jaren een doorn in het oog. In de volksmond staat het bekend als de schandvlek van Drunen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.