Volledig scherm
Diederik Stapel

Verleden Diederik Stapel geen probleem voor Heusden

HEUSDEN/VLIJMEN - Ja, natuurlijk. Jan Hamming weet ook wel dat er een vlekje kleeft aan Diederik Stapel, de vooraanstaande Tilburgse hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg die op forse schaal fraudeerde met onderzoeken.

Maar zijn verleden is voor Heusden geen reden hem níet in te huren voor een klus die moet leiden tot een betere dienstverlening. Diederik Stapel moet daarbij ‘in de huid van de inwoners van Heusden kruipen’.

"Door wat is gebeurd heeft hij belangrijke levenslessen geleerd. In de Verenigde Staten ben je na een faillissement juist extra interessant als ondernemer. En we huren wel vaker experts in. Stapel kan in dit geval echt iets bijdragen, denkt Hamming. "De Heusdense burgemeester kende Stapel niet persoonlijk. "Maar hij heeft een enorme expertise en ervaring als gedragswetenschapper en weet erg veel van wat tegenwoordig heet ‘media-ecologie’: alles wat met multimedia te maken heeft."

Extra stappen
​En juist op die terreinen wil Heusden Stapel acht uur per week, drie maanden lang gaan inzetten. Vanaf 16 november, à 62,50 euro per uur, all in. Heusden wil ‘extra stappen’ zetten als het gaat om ‘bereikbaarheid’ voor de inwoners. En dan vooral op het gebied van moderne media.

Vergulde Zandloper
Hamming verwijst naar de Vergulde Zandloper die Heusden onlangs kreeg, als winnaar in een onderzoek van het Brabants Dagblad welke gemeente het snelst reageerde op vragen van inwoners. "Dat is natuurlijk geen eindpunt, we willen verder." Stapel gaat bestaande initiatieven in kaart brengen en evalueren. Én Heusden gaat er vanuit dat Stapel met nieuwe ideeën komt.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.