Volledig scherm
Een afzetlint moet nieuwsgierigen op veilige afstand houden © Bertjan Kers

Verzakte vestingwal Heusden wacht al maanden op herstel

HEUSDEN - Hoe de verzakking van de vestingwal van Heusden het best kan worden hersteld, daarover is de gemeente in overleg met deskundigen.

De verzakking bevindt zich in de onderwal tussen de Wijkse Poort en de courtine ter hoogte van de kasteelruïne. De schade is al maanden geleden ontstaan, waardoor is niet bekend. Een simpel afzetlint moet wandelaars ervan weerhouden te dicht bij de rand te komen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.