De Vliedbergse zangers werden enthousiast door het Regionaal Symfonieorkest Oss onder leiding van Jacco Nefs begeleid.
Volledig scherm
De Vliedbergse zangers werden enthousiast door het Regionaal Symfonieorkest Oss onder leiding van Jacco Nefs begeleid. © Hans van den Eeden

Volksopera 'Goud' verbindt bewoners Vliedberg in Vlijmen

VLIJMEN - Samen met buurtbewoners een volksopera op de planken zetten, verbindt mensen. Dat bleek dit weekend in De Vliedberg waar met veel glans 3 keer de straatopera 'Goud' werd opgevoerd.

De opera ''Goud' vertelt het verhaal van mijnwerkers die door baas Raaf in het Wilde Westen uitgebuit worden. Na verzet volgt de overwinning.

Als slot zong het koor samen met het enthousiaste publiek: 'Vecht voor je vrijheid'. De Vliedbergse zangers werden enthousiast door het Regionaal Symfonieorkest Oss onder leiding van Jacco Nefs begeleid. Zondag betrad de loco-jeugdburgemeester Houda Elouatassi het podium. Daar roemde ze de schoolkinderen van de basisscholen ’ t Palet en De Vlechter. De klassen hadden zich verdiept in het thema opera en de geschiedenis van de konijnenberg.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.