Volledig scherm
© Thinkstock

Vragen over mogelijke nalatigheid Heusden bij bodemsanering Wärtsilä Drunen

DRUNEN - Heusden Transparant is bang dat de gemeente Heusden de afgelopen jaren veel te weinig heeft gedaan om te zorgen dat een einde komt aan de bodemvervuiling op het voormalige terrein van Wärtsilä in Drunen.

Tot oktober vorig jaar was volgens de oppositiepartij het bedrijf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de vervuiling en de sanering. Daarna lagen die bij de gemeente Heusden, zo werd in oktober 2010 afgesproken bij de aankoop van het terrein door Heusden.

Heusden Transparant vreest dat, wanneer de vermoedens uitkomen, de kosten van sanering bij de gemeente komen te liggen. "Dat zou in de tonnen kunnen lopen", aldus fractievoorzitter Frans van der Lee in een toelichting op vragen die hij heeft gesteld. Zo wil de partij weten wat Heusden de afgelopen jaren precies heeft gedaan in deze kwestie.

Burgemeester en wethouders van Heusden hebben nog niet gereageerd op de vragen van Heusden Transparant.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.