Volledig scherm
Willy Brands bij de woning aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Willy Brands verlaat huis Vlijmen volgens afspraak

VLIJMEN - Willy Brands en zijn vrouw Wies hebben maandagochtend hun woning aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen verlaten en overgedragen aan de gemeente Heusden. Ze geven daarmee uitvoering aan de afspraken die ze enkele maanden geleden maakten bij de rechtbank in Den Bosch, namelijk dat ze uiterlijk 17 oktober het huis zouden verlaten.

Het echtpaar Brands verkocht het huis in 2008 aan de gemeente Heusden, met de bepaling dat ze tot eind 2009 en eventueel tot eind 2010 mochten blijven zitten. Brands wilde echter de woning niet verlaten, waarbij hij zich beriep op een mondelinge afspraak met de toenmalige wethouder Adriaan van Mierlo. Die afspraak zou inhouden dat Brands niet uit zijn woning hoefde, als de gemeente de plannen met het terrein niet zou uitvoeren. De gemeente heeft dat nooit gedaan, vandaar dat Brands niet weg wilde.

De kwestie mondde uit in een rechtszaak en daar werd duidelijk dat Brands aan het kortste eind trok. De gemeente wil het huis en de bijbehorende opslagruimte verkopen.

Waalwijk, Heusden e.o.