De gevonden granaat in Hedel.
Volledig scherm
De gevonden granaat in Hedel. © Wijkagent Tomas Sluiter

Zeven locaties in gemeente Heusden verdacht van achtergebleven munitie

HEUSDEN - Zeven locaties in Vlijmen, Drunen, Haarsteeg en Elshout zijn onderzocht omdat ze verdacht waren wat betreft mogelijk achtergebleven munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn plekken waar natuur wordt ontwikkeld of bouwactiviteiten gepland staan.

De gemeente Heusden vraagt een bijdrage van Den Haag om de kosten van onderzoek van de zeven locaties te kunnen dekken. Alles bij elkaar heeft het detectie-onderzoek een kleine 190.000 euro gekost. Daarvan is 27.000 euro voor rekening van de gemeente.

Het gaat in Vlijmen om het natuurherstelgebied tussen de Heidijk en de Wethouder Van Buulweg Vlijmen-Noord, centrumplan Vlijmen, de waterberging in Vlijmen-Noord en Geerpark. In Haarsteeg gaat het om bouwplan Victoria en in Drunen om Metal Valley. In Elshout tenslotte gaat het om de ondergrond van het aan te leggen fietspad aan de d'Oultremontweg.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.