Volledig scherm
© BD

Zowel vluchtelingen als heemkundekring op terrein abdij Mariënkroon Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK - Het semipermanente gebouw voor heemkundekring Onsenoort op het terrein van abdij Mariënkroon doorkruist niet de plannen voor opvang van minderjarige meisjes op dezelfde plek.

Heusden gaat het abdijterrein in Nieuwkuijk bij het COA aanbieden om er onderdak te bieden aan 50 meisjes. Dat gebeurt in een hoek van het terrein waar de gemeente vergunning heeft verleend aan de heemkundekring om er voor de duur van 5 jaar een tijdelijk onderkomen te plaatsen.

Inschikken
Adrie Verboord, voorzitter van Onsenoort, zegt dat de twee plannen elkaar niet in de weg zitten. ,,En als we een beetje zouden moeten inschikken omwille van het grotere vluchtelingenprobleem, dan doen we dat."

Het bestuur van Onsenoort verwacht dat het gebouw er voor 1 juli staat.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.