Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad Die Heygrave in Vlijmen gesloten vanwege te zware zonnecollectoren

VLIJMEN - De gemeente Heusden heeft woensdag het zwembad van sportcentrum Die Heygrave per direct gesloten voor anderhalve dag. De zonnecollectoren die momenteel worden aangebracht zijn zwaarder dan de dakconstructie mag dragen.

Volgens de gemeente Heusden is er geen acuut gevaar, maar is de sluiting een voorzorgmaatregel. Donderdag worden er maatregelen genomen waardoor het gewicht binnen de norm komt. Waarschijnlijk wordt het aantal tegels dat de collectoren op hun plaats moeten houden verminderd. Bij de norm is rekening gehouden met sneeuw op het dak. Omdat het niet sneeuwt zijn de normen nu niet overschreden.

De sporthal en het horecagedeelte van Die Heygrave zijn gewoon geopend. Het zwembad aan de Burgemeester Zwaansweg gaat vrijdag weer open.

De gemeente onderzoekt nog hoe de fout bij de berekeningen kon worden gemaakt.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.