Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad Die Heygrave in Vlijmen gesloten vanwege te zware zonnecollectoren

VLIJMEN - De gemeente Heusden heeft woensdag het zwembad van sportcentrum Die Heygrave per direct gesloten voor anderhalve dag. De zonnecollectoren die momenteel worden aangebracht zijn zwaarder dan de dakconstructie mag dragen.

Volgens de gemeente Heusden is er geen acuut gevaar, maar is de sluiting een voorzorgmaatregel. Donderdag worden er maatregelen genomen waardoor het gewicht binnen de norm komt. Waarschijnlijk wordt het aantal tegels dat de collectoren op hun plaats moeten houden verminderd. Bij de norm is rekening gehouden met sneeuw op het dak. Omdat het niet sneeuwt zijn de normen nu niet overschreden.

De sporthal en het horecagedeelte van Die Heygrave zijn gewoon geopend. Het zwembad aan de Burgemeester Zwaansweg gaat vrijdag weer open.

De gemeente onderzoekt nog hoe de fout bij de berekeningen kon worden gemaakt.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.