Volledig scherm
© Kermis FM

Tilburgse kermis ingewijd met mis, Noordanus prijst gastvrijheid

TILBURG - Dag drie van de Tilburgse kermis is op zondag in volle gang. Burgemeester Peter Noordanus liet zijn twee Haagse nichtjes de kermis zien, bij de botsauto's was de kermis-mis en pijlmannen zorgen ervoor dat niemand verdwaalt.

De zondag begon met de kermis-mis, die traditiegetrouw plaatsvond bij de botsauto's. Kermisbezoekers luisterden er naar de klanken van Aalmoezenier Van Welzenes. Tijdens de mis verrichte hij de inzegening van de kermis.

Zweefattracties
De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus was te gast bij Kermis FM. ,,Het is elk jaar weer een gastvrije kermis. Het is mijn zevende keer en elke keer verbaas ik me weer over het feit dat zoveel mensen met zoveel plezier van elke dag een feest maken”, sprak hij tijdens de uitzending. De burgemeester liet zijn nichtjes uit Den Haag de Tilburgse kermis zien en zei dat hij van de zweefattracties houdt, vanwege het mooie uitzicht over Tilburg.

Pijlmannen
Vanuit het hele land bezoeken mensen de Tilburgse kermis. Om iedereen wegwijs te maken, zijn er de pijlmannen. Op vier kruispunten wijzen zij bezoekers de weg. Deze mannen zijn erg behulpzaam en maken graag een praatje met iedereen.

Volg het laatste nieuws over de kermis op bd.nl/kermistilburg.