Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Landerd maakt werk van opvang

* UPDATE 13.53 uur * SCHAIJK - Om vluchtelingen met een verblijfsstatus te kunnen huisvesten, wil de gemeente Landerd woningbouwplannen naar voren halen. Daarbij kijkt ze met name naar Akkerwinde (Schaijk) en Repelakker (Zeeland).

Om een bijdrage te leveren aan de landelijke doorstroming van asielzoekers wil Landerd zoals bekend honderd statushouders onderdak bieden. Dat aantal komt bovenop de veertig die voor 2016 al in de ‘pijplijn’ zaten.

Het college kiest voor het bespoedigen van woningbouwplannen, bijvoorbeeld op Akkerwinde en Repelakker, omdat zo de meeste snelheid kan worden gemaakt. Woningcorporatie Mooiland is de eerst aangewezene om sociale huurwoningen te bouwen.

De nieuw te bouwen woningen zijn niet alleen bestemd voor statushouders. De woningen zullen ook beschikbaar zijn voor Landerdse inwoners die daarvoor een andere woning vrij maken. ,,Over de manier waarop we die doorstroming op gang willen krijgen, hebben we verschillende ideeën, die we nog zullen uitwerken'', stelt het college van B en W.

Oss, Uden e.o.