article
1.4003696
Oss - Noordoost-Brabant is met stip gestegen in de lijst van de Nederlandse logistieke 'hotspots'.
Regio naar top-5 als logistieke'hotspot'
Oss - Noordoost-Brabant is met stip gestegen in de lijst van de Nederlandse logistieke 'hotspots'.
http://www.bd.nl/logistiek-platform-oss/regio-naar-top-5-als-logistieke-hotspot-1.4003696
2013-09-13T10:13:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4003697.1379063668!image/image-4003697.JPG
Logistiek Platform Oss,Logistiek,Transport,Logistiek Noordoost Brabant,hermes
Logistiek platform Oss
Home / Logistiek platform Oss / Regio naar top-5 als logistieke'hotspot'

Regio naar top-5 als logistieke'hotspot'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ien Geurts (l) van de Bossche Container Terminal en Frank Verhoeven van Vos Logistics in Oss.
   Fotograaf
  Oss - Noordoost-Brabant is met stip gestegen in de lijst van de Nederlandse logistieke 'hotspots'.

  De regio neemt nu op de landelijke lijst een vijfde positie in. Het moet door het vakblad Logistiek Magazine samengestelde lijst nog de regio's Venlo, West-Brabant, Tilburg/Waalwijk en de haven van Rotterdam voor zich laten. Maar Noordoost-Brabant eindigt daarentegen wel voor de Maasvlakte en de regio Arnhem/Nijmegen.

  Volgens de initiatiefnemers van Vijfsterren Logistiek Noordoost-Brabant is die positie niet meer dan terecht en moet die verstevigd en uitgebouwd worden. Volgens Rien Geurts, algemeen directeur BCTN, waar de Bossche Container Terminal deel van uitmaakt, heeft de regio dit te danken aan de aanwezigheid van een goede infrastructuur via weg, water en spoor gecombineerd met goede verbindingen naar het (Europese) achterland.

  Ook is er in dit gebied een grote concentratie van grote ondernemingen die veelvuldig logistieke dienstverleners inschakelen, zoals Sligro, Jumbo en Heineken. Bovendien zijn er grote internationale logistieke dienstverleners gevestigd, zoals Vos Logistics in Oss.

  De logistieke sector in Noordoost-Brabant is op dit moment goed voor z0'n 15.000 banen. Hoeveel bedrijven en mensen er exact actief zijn in de logistieke sector en hoeveel deze bijdraagt aan de toegevoegde economische waarde, is onderwerp van nader onderzoek.

  Frank Verhoeven, hoogste baas bij Vos Logistics in Oss: "We weten natuurlijk wel dat de logistieke dienstverleners sterk zijn in de food- en chemiesector, in bulkgoed en in stukgoed. En dat ze op de uiterst diverse terreinen actief zijn. Maar wat ze nu exact doen en wat de gezamenlijke kracht is willen we graag zien te weten."