Rijhal ROS in Loon op Zand
Volledig scherm
Rijhal ROS in Loon op Zand © Nico Snels/BD

Twee plannen voor rijhal ROS in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Een trainingscentrum voor paarden kan de nieuwe invulling worden van de grote rijhal van ROS aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Het college is in principe bereid om mee te werken. Wie de initiatiefnemer is, wil wethouder Kees Grootswagers (CDA) nog niet zeggen.

In het plan is ook sprake van de bouw van stallen en het maken van een inpandige bedrijfswoning. Verdere noodzakelijke voorzieningen zijn een overkapte buitenrijbaan, een zogenoemde longeercirkel en enkele paddocks waar de paarden kunnen lopen.

Er is bovendien een tweede, niet met naam genoemde, belangstellende. Deze ondernemer ziet meerdere mogelijkheden in het gebruik van de paardrijhal, bijvoorbeeld als stalling voor caravans.

Leegstand
De rijhal van de Loonse ponyclub en rijvereniging ROS wordt al een tijd niet meer gebruikt. De stichting die de accommodatie beheerde, zag zich bij gebrek aan inkomsten genoodzaakt om te stoppen. Het dak van de hal is lek en geld om het te laten repareren was er niet meer. Ook de gemeente wilde geen verdere financiële garanties verstrekken, maar mikt op een nieuwe eigenaar.

Stichting ROS niet failliet
In het complex aan de Klokkenlaan zitten naast ROS ook jongerencentrum De Kuip en scouting Pastoor Simonsgroep. Namens de drie laat Kuip-voorzitter Kees Hesselmans weten dat hij geen mededelingen kan doen over de ontwikkelingen bij de rijhal. "Als er nieuws te melden is, dan pas na 1 september. Ik wil wel benadrukken dat stichting ROS nog niet failliet is verklaard."

De scouting, het jongerencentrum en de rijhal in Loon op Zand
Volledig scherm
De scouting, het jongerencentrum en de rijhal in Loon op Zand © Nico Snels/BD
  1. 'Een vorm van chantage', huisarts kritisch op Efteling, pretpark denkt na over ander beleid

    'Een vorm van chantage', huisarts kritisch op Efteling, pretpark denkt na over ander beleid

    KAATSHEUVEL - De Efteling erkent dat er iets is misgegaan bij het invoeren van het nieuwe beleid rondom het verstrekken van de faciliteitenkaarten aan bezoekers met een beperking. ,,We snappen de kritiek die ontstaan is en we gaan in gesprek om het te verbeteren. Als nou in de toekomst blijkt dat bijvoorbeeld een gehandicaptenparkeerkaart voldoende is om ons van informatie te voorzien, dan zullen we daar onderzoek naar doen.”

Tilburg e.o.