Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Zeven miljoen mensen jaarlijks naar Efteling in Kaatsheuvel: gaat dat lukken?

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft een stipje aan de horizon geplaatst. Het attractiepark in Kaatsheuvel wil groeien en wel naar 7 miljoen bezoekers op jaarbasis in 2030. Kan Kaatsheuvel dat wel aan?

De gemeente Loon op Zand koestert het grootste attractiepark van Nederland en heeft vorig jaar al laten weten dat er ‘ruim baan wordt gemaakt voor uitbreidingen’. Wat en hoeveel, dat wil het gemeentebestuur graag op papier krijgen en daarvoor is een masterplan in voorbereiding: De Wereld van de Efteling 2030. In een eerste schets wordt 7 miljoen bezoekers genoemd, waar dat er nu 4,4 miljoen zijn. „Zeven miljoen is geen hard getal”, laat een woordvoerder van de Efteling weten. „Loon op Zand wil graag een visie op de lange termijn en de Efteling wil groeien. Dat er in 2030 inderdaad zeven miljoen mensen naar de Efteling komen, is geen definitieve prognose. We gaan nu stap voor stap zaken uitwerken."

Lees een uitgebreid verhaal in het Brabants Dagblad van donderdag 23 juni. Alles over De Efteling is te vinden op bd.nl/efteling.

Tilburg e.o.