Volledig scherm
Het echtpaar Witteveen. © Marc Bolsius

Bart wilde met Hennie naar Heerewaarden fietsen

HEEREWAARDEN - Bart (69) en Hennie Witteveen-van Alphen (70) uit Heerewaarden waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. Ze kregen verkering toen ze elkaar bij de pont in Tiel leerden kennen.

Hennie werkte bij de Hema en kwam vanuit Heerewaarden naar de pont gefietst. Bart stond daar met een paar jongens te praten. ,,Hij was zo brutaal om te vragen of hij mij mee naar huis mocht fietsen”, vertelt Hennie. ,,Sindsdien is het aan gebleven.”

Bart werkte in de havens van Rotterdam, Hennie zorgde voor hun twee kinderen en werkte in een huishouden in het dorp. Ook werkte ze in de kantine van Speelhout in Zaltbommel.

Vrijwilligerswerk
Nu ze met de VUT zijn, profiteren ze van hun vrije tijd. Hennie: ,,We hebben veel buitenlandse reizen gemaakt en doen vrijwilligerswerk.” Zij bij De Zonnebloem en open eettafels van Heerewaarden, Bart bij de voetbalclub, waar hij na vijftig jaar benoemd werd tot erelid. Samen hebben ze vier kleinkinderen.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.