Volledig scherm
Marie en Adriaan van Kessel. © Sharon Willems

Diamanten huwelijk voor fruitboer Van Kessel uit Velddriel

KERKDRIEL - Adriaan (88) en Marie van Kessel-de Groot (84) woonden tot een jaar geleden in Velddriel. Nu wonen ze Kerkdriel, waar ze zaterdag hun diamanten huwelijksjubileum vierden.

Het echtpaar had zes jaar verkering nadat ze elkaar bij de Bossche Omgang hadden ontmoet. Samen runden ze jarenlang een eigen fruitbedrijf, met onder meer appels en peren. Marie zorgde aanvankelijk ook nog voor het huishouden, maar ging naarmate de kinderen ouder werden steeds meer werken in het bedrijf. Nu zijn zij en Adriaan met pensioen en hebben ze het bedrijf overgedragen aan twee van hun vijf kinderen. Inmiddels zijn er ook al twee van de veertien kleinkinderen werkzaam. Marie en Adriaan hebben ook nog eens drie achterkleinkinderen.

Naast het werk was Adriaan lange tijd lid van onder meer de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) en de Rotaryclub Zaltbommel. Marie werkte altijd graag in de tuin, maar sinds ze in Kerkdriel wonen, doen ze het rustiger aan.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.