Volledig scherm
De haag die het zicht bij de Voorstraat en Wordenseweg in Velddriel belemmerde, is verwijderd. © Truus Peters

Dikke haag langs Voorstraat en Wordenseweg Velddriel verwijderd

VELDDRIEL - De hoek van de Voorstraat en Wordenseweg in Velddriel is sinds dinsdag een stuk veiliger voor het verkeer. De grote, dikke haag die daar op de hoek stond, is verwijderd. De haag was een grote belemmering voor het verkeer.

Komende uit de Voorstraat moesten automobilisten doorrijden tot op het fietspad, om vanaf daar het verkeer komende van links te kunnen zien. Hierdoor vonden het afgelopen jaar al twee ongevallen plaats met fietsers, beide met een goede afloop overigens.

Op de jaarvergadering van Dorpsraad Velddriel werd het punt van grote onveiligheid op de kruising al aangekaart en op het bordje van wethouder Gerard van den Anker gelegd. De gemeente heeft daar alert op gereageerd waardoor automobilisten nu het verkeer van links zonder problemen zien aankomen.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.