Volledig scherm
Marinus Kempe, directeur van woonstichting De Kernen uit Hedel © Marc Bolsius

Directeur woonstichting Hedel : 'Een asielzoekerscentrum is een verrijking voor een gemeenschap'

HEDEL - Helemaal niets snapt Marinus Kempe, directeur van woonstichting De Kernen uit Hedel, van de grimmige sfeer die ontstaat in gemeenten die te maken krijgen met een asielzoekerscentrum. „Ik verbaas me over en erger me aan al die negatieve reacties. Een azc is juist een verrijking en geeft kleur aan een gemeenschap.”

Dat geluid wil Kempe graag in de streek laten horen. Zeker nu ook Zaltbommel in beeld is voor een asielzoekerscentrum voor 300 vluchtelingen.

Hij weet waar hij over praat. Niet alleen omdat hij vanuit zijn functie dagelijks bezig is met het huisvesten van mensen aan de onderkant van de samenleving, maar ook omdat hij zelf al zeventien jaar vlakbij een asielzoekerscentrum woont. ,,Een beetje warmte geven is echt niet zo ingewikkeld. Als je als gemeenschap goed samenwerkt, kun je zo’n groep prima opvangen."

Lees meer over de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen en lees een interview met Marinus Kempe in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en omgeving, van dinsdag 26 juli.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.