Volledig scherm
© Erna Lammers

Drukke ochtendspits met lange files op A2 en A27

* UPDATE 07.48 UUR * KERKDRIEL - Een file op de A2 tussen Rosmalen en Waardenburg zorgde donderdagochtend vanaf 06.15 uur voor vertraging. Op het hoogtepunt van de file stond het verkeer drie kwartier vast.

Het verkeer reed langzaam over zo'n twaalf kilometer. Tussen Kerkdriel en Zaltbommel zou volgens de ANWB in de file een ongeluk zijn gebeurd. Pas om 07.30 uur konden weggebruikers weer doorrijden.

Ook op de A59 bij Den Bosch had het verkeer last van de file op de A2. Tussen Rosmalen en knooppunt Empel moesten weggebruikers rekening houden met een half uur vertraging. Rond 07.15 uur kon het verkeer hier weer doorrijden.

Tussen Hank en Nieuwendijk op de A27 gebeurde ook een ongeluk. De weg werd even gedeeltelijk afgesloten, maar is om 07.15 uur weer vrij. Verkeer stond stil over zo'n zeven kilometer.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.