Volledig scherm
De straten worden weer schoongeveegd na de paardenmarkt. © Annemiek Steenbekkers/BD

Hedel wordt weer schoongeveegd, lof vanuit gemeente voor paardenmarkt

HEDEL - Geen paard meer te bekennen in Hedel, een dag na de jaarlijkse paardenmarkt, maar de geur hangt er nog altijd. Met water, blazers en vegers worden de straten dinsdagochtend weer schoongemaakt. Ook de laatste kermiswagen staat klaar voor vertrek op het plein bij de winkels.

Burgemeester Henny van Kooten laat weten zeer tevreden te zijn over het verloop van de Hedelse paardenmarkt. "Er zijn geen onregelmatigheden geconstateerd. De NVWA heeft geen dierenwelzijnsproblemen vastgesteld. Laten we niet vergeten dat de dieren ook in de wei gewend zijn om lang te staan. We moeten nuchter blijven in dat soort dingen. Het is jammer dat de Dierenbescherming de vergadertafel heeft verlaten. Wat de gemeente betreft niets dan lof voor de paardenmarkt."

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.