Volledig scherm
Grauwe ganzen. © Thinkstock

Inloopavond natuurontwikkeling in uiterwaarden Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer houden in Heerewaarden donderdag 24 november een inloopavond over de plannen voor natuurontwikkeling in de uiterwaarden bij Heerewaarden.

De Waal en de uiterwaarden als waardevol leefgebied waar mens, dier en plant zich thuis voelen. Dat is waar provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer samen aan werken. Denk bijvoorbeeld aan verbetering van de visstand en meer ruimte creëren zodat dieren zich beter kunnen ontwikkelen.

De inloopavond is donderdag 24 november van 19.00 tot 21.30 uur bij Bezoekerscentrum de Grote Rivieren aan de Langestraat 38 in Heerewaarden. De toegang is gratis.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.