Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Kerkdriel krijgt geldboete voor spuiten graffiti op viaduct Hedel

KERKDRIEL/HEDEL – Een 27-jarige man uit Kerkdriel is door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot een boete van 225 euro. Hij maakte zich schuldig aan het spuiten van graffiti op de muur van een viaduct in Hedel.

Rijkswaterstaat deed aangifte van vernieling tegen de Kerkdrielenaar. De man gaf toe dat hij in de nacht van 14 op 15 april met verf op de muur heeft gespoten, maar zei dat hij niet wist dat hij daarmee fout zat. Omdat er al meer graffiti op de muur zat, dacht hij dat het op die plek was toegestaan.

De officier van justitie eiste tegen de 27-jarige, die bij de rechter niet kwam opdagen om zich te verantwoorden, een boete van 225 euro. De politierechter vond dat een goed voorstel en legde die straf dan ook op.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.