Volledig scherm
Het keuren van de soepen is een serieuze zaak © Riet Taal

Sija Bouman uit Hedel Soepenkoningin in Alem

ALEM - Sija Bouman (48) uit Hedel heeft zaterdag het Soepenfestival in Alem gewonnen met haar Hedelse verrassingssoep, een pittige mexicaanse bonensoep. Zij is nu Soepenkoningin 2016.

54 pannen soep, lekkere muziek en een sfeervolle ambiance, dat waren zaterdag de ingrediënten van het achtste Alemse soepenfestival. Uit een voormalige paardenstal aan de St. Odradastraat stegen de geuren op van de gedoneerde soepen, die vervolgens door het publiek –jong en oud- vakkundig gekeurd werden.

Dat leidde tot de verkiezing van de Soepenkoningin 2016, Sija Bouman uit Hedel.

Volledig scherm
Sija Bouwman met haar winnende soep. © Roy Lazet
Volledig scherm
Saskia en Fae Rozier uit Velddriel laten het zich smaken © Riet Taal
Volledig scherm
Eén van de 54 keukenprinsessen levert haar bijdrage aan © Riet Taal
Volledig scherm
Initiatiefnemer Theo Leerintveld in het zenuwcentrum van het soepenfestival © Riet Taal
  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.