Volledig scherm
© Thinkstock

Snel internet voor iedereen in de Bommelerwaard

KERKDRIEL - Snel internet voor iedereen in de regio, zelfs voor de meest afgelegen adressen. Omdat commerciële partijen dit niet aan willen leggen, pakt de Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van tien gemeenten in het rivierengebied, de handschoen op.

Op dit moment hebben bijna 2.000 huishoudens in de Bommelerwaard slecht internet. Onaanvaardbaar, vindt de Regio Rivierenland. „Internet is zo belangrijk, dat het eigenlijk een nutsvoorziening moet worden”, aldus een woordvoerder. „Volgens Europese regels mogen wij ons als overheid hier niet mee bemoeien. Maar omdat de marktpartijen het af laten weten, kunnen we van Brussel waarschijnlijk toch toestemming krijgen.”

Regio Rivierenland hoopt dat in 2017 de eerste schop de grond in kan. De aanleg van het netwerk in het rivierengebied kost naar verwachting tussen de 37 en 42 miljoen euro.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.