Volledig scherm

Verlenging huisverbod Hedelnaar was terecht

DEN HAAG/HEDEL - De burgemeester van Maasdriel heeft in maart 2015 terecht het huisverbod voor een 37-jarige Hedelnaar met achttien dagen verlengd. Dat besliste de Raad van State woensdag. De man had zijn inmiddels ex-vrouw mishandeld.

De man legde zich neer bij een huisverbod voor tien dagen maar verzet zich tegen de verlenging daarvan omdat hij inmiddels hulp had gezocht om zijn agressie in toom te houden. De Raad van State is het met de burgemeester eens dat de therapie voor agressieregulatie bij Kairos nog niet was begonnen. Om die reden was de dreiging naar zijn echtgenote nog niet afgenomen, vindt de hoogste bestuursrechter.

Schadevergoeding
De Hedelnaar kreeg eerder van de strafrechter een voorwaardelijke straf voor het belagen van zijn vrouw. Hij eiste van de burgemeester een schadevergoeding voor het geval hij van de Raad van State gelijk zou krijgen. Deze eis werd woensdag door de hoogste bestuursrechter afgewezen.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.