Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Voetbalclub Jan van Arckel Ammerzoden plant feest rond nieuw kunstgrasveld

AMMERZODEN - Bij Jan van Arckel in Ammerzoden doen ze niet aan paniekvoetbal. Het nieuwe kunstgrasveld in Ammerzoden wordt feestelijk geopend.

Op zondagmiddag 23 oktober wordt het nieuwe kunstgrasveld van Jan van Arckel officieel geopend. Er is expres voor die datum gekozen, want dan wordt er nagenoeg niet gevoetbald. Dus iedereen kan het feest meevieren. Want een feest wordt het, zegt voorzitter Nico Kremers, ondanks alle negatieve berichtgeving rondom het kunstgras - de rubber korrels zouden kankerverwekkend kunnen zijn. „We zijn enorm in ons sas met dit veld.”

Jarenlang heeft Jan van Arckel moeten wachten op een kunstgrasveld. Net opgeleverd, komt het televisieprogramma Zembla met een jobstijding. „De club, spelers en de ouders staan er vrij nuchter in”, zegt Kremers. „We doen niet aan paniekvoetbal. Het is een veronderstelling, nog niet bewezen. We moeten ons baseren op feiten. Blijkt er straks daadwerkelijk wat aan de hand met die korrels, dan moet er een oplossing komen.”

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.