Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Werkstraf voor brandstichter uit Ammerzoden

ARNHEM/ZALTBOMMEL– Zijn ex-vriendin uit Zaltbommel dreef hem tot waanzin, zo vertelde hij de rechter. En op 16 juli ging de 26-jarige man uit Ammerzoden door het lint. In het holst van de nacht stak hij haar auto in brand. De Arnhemse rechter veroordeelde hem maandag tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

De auto stond geparkeerd aan de Eksterstraat in Zaltbommel. Brandstichting was makkelijk te bewijzen. De 26-jarige had zijn ex-vriendin al gedreigd om de auto in de fik te steken. Zijn daad is vastgelegd door een bewakingscamera van een buurman. En bij de politie gaf de dader onmiddellijk toe. Hij had benzine en een aansteker uit zijn busje gepakt, de auto van de vrouw overgoten en aangestoken. Geschrokken van de uitslaande vlammen is hij in paniek naar huis gereden.

De man moet als onderdeel van de voorwaardelijke celstraf ook verplicht een gedragstherapie volgen.

  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.