Volledig scherm
© Mieke Boelen

Zeepkistenrace is hoogtepunt jubileum 't Malse Arckeldurp

AMMERZODEN - Een van de hoogtepunten van het 55-jarig jubileum van carnavalsvereniging ’t Malse Arckeldurp op zaterdag was de zeepkistenrace in Ammerzoden.

Ruim zestig deelnemers kwamen van de speciaal ontworpen schans van vijf meter hoog en wisten het publiek in de meest uiteenlopende kisten volop te vermaken. Creatief Amerzoden had alles uit de kast gehaald om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. In een bed, badkuip, soepkom, oldtimer, racewagen, als zwarte Piet, ridder, en prins. Mr. Bean was een absolute topper.

Johan Vlemminx en Henry Wessels die de zeepkistenspektakel presenteerden waren een en al lof over de organiserende carnavalsvereniging ’t Malse Arckeldurp. In de categorie zes tot 11 jaar werd Ton Oomen in een knalrode Ferrari prijswinnaar, Kjeld van Loon kwam als beste uit de strijd in de categorie twaalf tot vijftien jaar en van de zestienplussers eindigde Hanneke van Berkel als eerste.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Mieke Boelen
  1. Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    Een vleugje Dakar op de Drielse jaarmarkt

    KERKDRIEL - Woestijnhitte, sneeuw, zandstormen, aardverschuivingen en temperaturen van -3 tot +56 graden hebben ze doorstaan: het team van De Groot International in de Dakar Rally. Bezoekers van de 35e Kerkdrielse jaarmarkt keken zondagmiddag nieuwsgierig onder de racetruck die tentoongesteld werd, op zoek naar sporen van de barre tocht door onherbergzame gebieden in Zuid-Amerika, en bewonderden de servicetruck die over de weg meerijdt als een compleet ingerichte garage op wielen, voorzien van tal van reserveonderdelen. 

Zaltbommel e.o.