Volledig scherm
Zaalvoetbal © Pro Shots / Kay Int Veen

Zaalvoetballers winnen oefenduel met België

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft vanavond in Almere de eerste van twee oefenduels met België gewonnen. Oranje, dat in voorbereiding is op het EK-kwalificatietoernooi begin april in het Georgische Tblisi, won met 6-3 na een 2-2-ruststand.

De doelpunten voor de ploeg van bondscoach Max Tjaden werden gemaakt door Said Bouzambou, Yoshua St. Juste, Lahcen Bouyouzan, Mats Velseboer (2) en aanvoerder Zaid El Morabiti. Doelman Peter Rozenbeek werd vooraf gehuldigd vanwege zijn 75e interland. Morgen treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Almere.

  1. Oranjevrouwen willen geen vriendendienst

    Oranjevrouwen willen geen vrien­den­dienst

    De Oranjevrouwen hebben morgenavond tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinale van het EK-voetbal te bereiken. De situatie kan zich gedurende de avond voordoen dat ook België blij is met een gelijkspel. Eén van de Belgische journalisten, in Tilburg met een flinke groep uitgerukt, wil weten over er een vriendendienst mogelijk is. Bondscoach Sarina Wiegman lacht. ,,Daar doen we dus niet aan,’’ zegt ze. ,,Natuurlijk zijn we ons bewust van de verschillende scenario’s, maar we gaan gewoon voor de winst. Dan is er geen onduidelijkheid.’’