Goed materiaal is het halve werk, ook in de hobbykeuken.
Volledig scherm
Goed materiaal is het halve werk, ook in de hobbykeuken. © Hessel de Ree

Cadeautip

Goed materiaal is het halve werk, ook in de hobbykeuken. Degelijke keukenmessen zijn een leuke cadeautip voor de feestdagen. Ze maken van snijden een plezier.

Het omgekeerde zie ik vaak: foeterende thuiskoks die met een gekarteld broodmes kabeljauw proberen te fileren. Die vinden het raar dat ze meer vlees van hun vingers snijden dan van de graat. Juist door verkeerde en botte messen gebeuren ongelukken. Met een uitgekiend setje van drie tot vijf messen kan elke hobbykok de wereld aan: een groot koksmes, een all round keukenmesje en een fileermes, eventueel uit te breiden met een trancheer- en een vleesmes. Hou ze in vorm met een aanzetstaal en breng ze voor een grote beurt af en toe naar de scharensliep.

Kijk op Google of YouTube de snijtechniek af, bijvoorbeeld bij Foodtube.nl met meesterkok Albert Kooij.

poll

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
688 stemmen