Volledig scherm
© Myfoodblog.nl

Knolselderijstoofpot met gehaktbal (2 personen)

Of het nu de combi met spliterwten of tomaten is, in soepen doet de knolselderij het dus goed. Maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld in een stoofpot, lekker met gehaktballen.

Ingrediënten

1/2 knolselderij 1 prei 1 teen knoflook 150 ml lauwwarme melk 25 gr roomboter 1/4 tl koekkruiden 300 gr mager rundergehakt 1 tl worcestersaus 2 takjes tijm 250 gr stoofpeertjes

Bereiding
Kook de knolselderij 10 minuten in ruim kokend water. Zet intussen de koekenpan op hoog vuur. Doe hier wat olie in en bak kort de knoflook. Voeg na 1 minuut de prei toe. Doe het groentemengsel in een kom. Kneed het gehakt met de tijm, worcestersaus en zout en vorm er 6 gehaktballen van. Schroei de gehaktballen op hoog vuur dicht. Verlaag het vuur en bak ze nog wat langer. Giet de knolselderij af en giet hier melk bij, samen met de boter. Prak het tot puree en voeg de koekkruiden toe. Meng de prei door de knolselderij. Serveer de stamppot met de stoofperen en de gehaktballen.

Dit recept is te vinden op myfoodblog.nl.

poll

Ouders geven kind verkeerde voorbeeld met schermgebruik

Ouders geven kind verkeerde voorbeeld met schermgebruik

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
86 stemmen