Rode pepersoep
Volledig scherm
Rode pepersoep © Ben Ackermans

Rode pepersoep

Een recept van Ben Ackermans voor rode pepersoep.

Ingrediënten

1 liter bouillon 4 tomaten 1 ui 1 paprika 5 rode pepers 2 eetlepels tomatenpuree 2 tenen knoflook 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels suiker (zee)zout olijfolie Bereidingswijze

Pel de ui en snij deze in ringen. Snij de tomaten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken. Snij de rode pepers in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Snij de rode pepers vervolgens in halve ringen. Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en pepers hierin. Voeg de tomaten en paprika toe, laat dit nog even sudderen tot de tomaten zacht zijn en roer de tomatenpuree door het mengsel om die even mee te laten verwarmen. Nu mag ook de bouillon toegevoegd worden evenals de suiker en paprikapoeder. Laat dit nog zo’n 30 minuten op een zacht vuur doorsudderen. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem daarna.

poll

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1920 stemmen