Volledig scherm
Tongschar © Edwin Kats

Tongschar

Een recept van Edwin Kats voor tongschar met tom kha kai.

Ingrediënten:

4 tongscharfilets
10 gram olijfolie
6 gram gesneden bieslook

Voor de zoetzure sjalotten:

50 gram water
50 gram witte wijn
50 gram suiker
50 gram azijn
80 gram gesnipperde sjalotten

Voor de pinda crunch:

20 gram kokos klapper
20 gram pinda

Voor de tom kha kai:

200 gram kokosmelk
350 gram gevogelte bouillon
100 gram slagroom
50 gram melk
50 gram sjalot
½ citroengras stengel
20 gram loaswortel
30 gram gember wortel
½ knoflookteentje
2 blaadjes djeroek poeroet
½ Spaanse rode peper
8 gram suiker
1 eetlepel nam pla
1 limoen
50 gram shiitake
8 gram tomatenpuree

Bereidingswijze:

Alle droge ingrediënten (behalve de shiitake) in grove stukken snijden en aanfruiten in een beetje olie, de tomatenpuree toevoegen en deze ontzuren. Nu het vocht toevoegen en alles 45 minuten laten trekken, het geheel zeven en dit met de shiitake cutteren. De pinda`s fijnhakken en vermengen met de klapper. De sjalotten snipperen, het water, azijn, witte wijn en suiker koken en hier de sjalotten aan toevoegen, dit geheel laten afkoelen. De tongschar filet bakken in de olie en bedekken met de zoetzure sjalotten, pinda crunch en bieslook, het gerecht serveren in een schuimige tom kha kai.

poll

Telefoongebruik in het verkeer moet harder bestraft worden

Telefoongebruik in het verkeer moet harder bestraft worden

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
3323 stemmen