Volledig scherm
Witlof gevuld met purperen salade © Lisette Bossert

Witlof gevuld met purperen salade

Een recept van Lisette Bossert voor witlof gevuld met purperen salade.

Ingrediënten

150 gram rode kool 25 gram rode ui 100 waspeen 100 gram rode biet 1 struik witlof van +/- 150 gram 2 el sesamzaad Voor de marinade: 50 ml olijfolie 50 ml zonnebloemolie 50 ml appelazijn 25 ml appeldiksap Mespunt mosterd Peper en zout Bereidingswijze

1. Snijd de rode kool en rode ui in ragfijne repen.
2. Schil de wortel en rode biet rasp beide grof.
3. Meng alle ingrediënten van de marinade en breng deze op smaak met peper en zout.
4.Doe rode kool, rode ui, wortel en biet in een kom en schenk de marinade erbij.
5.Kneed nu met blote handen de groente even goed door, zo maak je hem wat malser.
6.Zet de salade in de koelkast en laat hem minimaal 3 uur marineren, roer af en toe even om.
7.Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
8.Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los.
9.Laat de salade wat uitlekken en vul elk lofblaadje met een eetlepel salade.
10.Sprenkel wat sesam over de rode salade.
11.Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.

Heerlijk als voorgerecht of als hapje bij een goed glas rode port.

poll

De gemeente heeft niet het recht om camping Fort Oranje over te nemen

De gemeente heeft niet het recht om camping Fort Oranje over te nemen

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
537 stemmen