Volledig scherm
© De Kort Media

Advocaat bezorgd over gezondheid van vermeende oplichter uit Moergestel

MOERGESTEL - De 43-jarige Moergestelnaar die sinds juni vastzit op verdenking van grootschalige oplichting, moet thuis zijn strafzaak kunnen afwachten waar hij behandeld kan worden voor zijn epileptische aanvallen. Dat vindt zijn advocaat Rob Zilver.

Die noemt het onverantwoord dat zijn cliënt nog langer in de penitentiaire inrichting in Vught wordt vastgehouden. "Zijn veiligheid is hier niet gegarandeerd."

De Moergestelnaar wordt verdacht van grootschalige oplichting, witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. Ook in 2011 werd de man al eens aangehouden voor een oplichting van een bedrijf voor 2 miljoen euro. Die zaak werd aangehouden omdat de man telkens het bewustzijn verloor als hij verhoord werd of voor de rechter moest verschijnen. Justitie heeft echter twijfels over de toestand van de man en wil niet meewerken aan een thuisplaatsing onder toezicht.

De toevallen van de Moergestelnaar zouden herbelevingen zijn van traumatische ervaringen uit het verleden.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.