Fons van Herck stond model voor het beeld dat wordt gemaakt door kunstenaar Hans van Brunschot.
Volledig scherm
Fons van Herck stond model voor het beeld dat wordt gemaakt door kunstenaar Hans van Brunschot. © John Schouten/Beeld Werkt

Beeld als eerbetoon aan schoenindustrie in Moergestel

MOERGESTEL - Schoenmaker Fons van Herck (72) stond model voor het beeld van de schoenmaker dat in de winter een plaatsje krijgt op het St. Jansplein in Moergestel. Het beeld is 1.95 meter hoog en wordt gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Hans van Brunschot.

Veel Moergestelnaren liepen de afgelopen weken al een keertje binnen in het atelier van Van Brunschot om de vorderingen met eigen ogen te kunnen zien.

Het beeld wordt straks in brons gegoten en kost ongeveer 20.000 euro. Dat bedrag is grotendeels binnen en betaald door sponsors en burgers. Het kunstwerk is een eerbetoon aan alle inwoners van het dorp die ooit in de schoen- en lederindustrie hebben gewerkt.

Donderdag in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, een interview met Fons van Herck en Hans van Brunschot.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.