De Bottelroos in Moergestel
Volledig scherm
De Bottelroos in Moergestel © Google Streetview

Bezwaar tegen uitbreiding De Bottelroos in Moergestel

MOERGESTEL - Omwonenden van De Bottelroos in Moergestel hebben grote moeite met uitbreiding van dat recreatiebedrijf. De exploitant van het bedrijf aan de Zandstraat, in het buitengebied van Moergestel, wil twee extra onderkomens bouwen met in elk gebouw slaapplaatsen voor maximaal dertig mensen.

Op dit moment staat er al een groepsaccommodatie voor dertig personen en de buurt ondervindt daar al de nodige overlast van.

Om het plan te realiseren moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het college van B en W wil daar onder voorwaarden aan meehelpen, maar de gemeenteraad moet zich nog uitspreken.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.