Een deel van het terras en de expositietuin op Kerkhoven van Ger en Ingrid Vugts.
Volledig scherm
Een deel van het terras en de expositietuin op Kerkhoven van Ger en Ingrid Vugts. © Piet Jacobs

Boerderijterras Kerkhovensestraat Oisterwijk open voor publiek

OISTERWIJK - Achter de monumentale boerderij (1897) aan de Kerkhovensestraat 59 in Oisterwijk openen Ger (55) en Ingrid (54) Vugts zondag 12 juni hun boerderijterras annex expositietuin.

De kleinschalige accommodatie krijgt de naam ‘De Kerkhoeve’. Dat is ook de naam van het bedrijf in tuinornamenten en -verlichting dat het echtpaar Vugts in Helvoirt exploiteert. Op het Kerkhovense terras is maximaal plaats voor zo’n 40 personen. Gasten kunnen er terecht voor een (non-alcoholisch) drankje en een hapje. Lunches en diners zijn er niet verkrijgbaar.

Design
De expositietuin is een eigen idee van de Vugtsen. Hij is ingericht met Italiaans design, zoals handgeschilderde tafels, tuinbeelden en buitenverlichting. Tijdens het zomerseizoen is het terras dagelijks open tussen 11.00 en 17.00 uur. In de weekeinden is er bediening en doordeweeks zelfbediening. Naast de tuin staat een stenen ontvangstruimte waar gasten bij regenweer kunnen schuilen.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.