Volledig scherm
© rgbstock.com

Boompjes en struiken verwijderen voor kinderen in Oisterwijk

OISTERWIJK - De Natuurwerkgroep van IVN Oisterwijk houdt zondag 27 november een activiteit voor kinderen tussen 6 en 13 jaar in Oisterwijk. Zij gaan die dag ongewenste boompjes en struiken verwijderen.

Omdat werken in het veld met gereedschappen niet zonder gevaar is moet voor ieder kind een volwassen begeleider mee. Er wordt gewerkt rond het gebied Stenen Heul. Opgeven moet voor vrijdag 25 november via het aanmeldformulier op de site.

De activiteit start zondag 27 november om 10.00 uur vanuit de parkeerplaats bij de kruising van de Posthoornseweg en Burgemeester van de Oeverweg in Oisterwijk. Voor leden is het gratis en niet-leden betalen 2,50 euro.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.