Prins Eric d’n Urste (Eric Roosen) van Döllekesgat.
Volledig scherm
Prins Eric d’n Urste (Eric Roosen) van Döllekesgat. © Piet Jacobs

Eric d’n Urste weer carnavalsprins in Döllekesgat

OISTERWIJK - Voor de vierde achtereenvolgende keer is Eric Roosen (51) uitgeroepen tot carnavalsprins in Döllekesgat. ,,Dat hij voor de vierde keer prins is, is goed voor de continuïteit van het openbare carnaval in Oisterwijk”, stelt pr-vrouw Anita Smits. Jeugdprins is de 12-jarige Joël Leenheers.

Een bijzonderheid van het Oisterwijkse carnaval 2016/2017 is het feit dat twee mensen uit Heukelom, Saskia Broers en Dirk v.d. Pas, het boerenbruidspaar vormen. Het is voor de eerste keer in de Oisterwijkse carnavalsgeschiedenis dat Heukelom zowel de boerenbruid als de boerenbruidegom levert. ,,En ik wil de Heukelomse carnavalsvereniging De Rommelpot helemaal erbij hebben in Oisterwijk”, kondigt de boerenbruid aan.

De bekendmaking van prins, jeugdprins en boerenbruidspaar gebeurde zaterdagavond in een vol Tiliander tijdens het traditionele blèrkonkoers waarbij de liedjes voor het nieuwe carnavalsseizoen gepresenteerd werden.

Döllekesgat viert het komende carnaval onder het motto: ,,Kèk ’s nèffe oe” (Kijk eens even naast je).

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.