Volledig scherm

Fikse ruzie tussen GUO en Tiliander Oisterwijk

OISTERWIJK - De directie van cultureel centrum Tiliander in Oisterwijk en Jos Creusen, organisator van folkconcerten, liggen op ramkoers.

Creusen organiseert folkconcerten in Tiliander, maar kreeg eind maart een aangetekende brief van Ruud van Eeten, de directeur van Tiliander, waarin stond dat de huur met directe ingang werd opgezegd. Creusen toonde aan dat zijn organisatie GUO een contract heeft tot augustus 2017 waarna de huuropzegging is ingetrokken.

Volgens Creusen kregen de vrijwilligers van zijn organisatie daarna verwensingen naar hun hoofd geslingerd. Zo zou Van Eeten ze hebben beticht van openbaar dronkenschap. Van Eeten gaat daar niet op in, maar zegt desgevraagd dat hij veel waardering heeft voor de programmering van GUO. Hij wil de concerten graag behouden voort Tiliander. GUO heeft daar geen zin in en is op zoek naar een alternatieve locatie. GUO lag al vaker in de clinch met het bestuur van Tilander en de gemeente Oisterwijk.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.