Volledig scherm
© Thinkstock

Fototentoonstelling Portfoliogroep 1 in Moergestel

MOERGESTEL – Portfoliogroep 1 tonen op zaterdag 8 en zondag 9 oktober hun werk bij een fototentoonstelling in Moergestel.

De groep bestaat uit amateurfotografen en enkele beroepsfotografen. In de Portfoliogroep 1 werken ze een jaar lang aan het uitdiepen of vernieuwen van hun stijl en visie. Ze worden tijdens werkbesprekingen begeleid door Hans Zoete. Hierbij gaan de deelnemers in op zaken als beeldtaal en het versterken van attitude en motivatie.

De tentoonstelling laat werk zien van negen fotografen met verschillende stijlen, visie en genres. Deelnemers zijn Koen Bakx, Wilco van Bragt, Henk Elshout, Helen Forbes, Arnold Jacobs, John Melsen, John Plugge, Jacolien Plugge-Shamle en Brigitte Tijssen.

De tentoonstelling opent op vrijdag 7 oktober om 20.00, waarbij Hans Zoete het werk openbaar bespreekt. Entree is gratis en de locatie van de expositie is Galerij de Verdieping aan de Industrieweg 16 in Moergestel. Op zaterdagen open van 13.00 tot 17.00 en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.