Intents Festival in Oisterwijk vanuit de lucht.
Volledig scherm
Intents Festival in Oisterwijk vanuit de lucht. © Our House

Geluidsnorm Intents in Oisterwijk niet overschreden

OISTERWIJK - De geluidsnorm bij het dancefestival Intents is niet overschreden. Dat meldde de gemeente Oisterwijk zondag aan het eind van de middag op Twitter. Ze beriep zich daarbij op metingen.

Veel inwoners in omliggende gemeenten hadden een ander gevoel. Inwoners van met name Tilburg, Goirle en Hilvarenbeek klaagden op social media over overlast. In de klachten, ook die uit Tilburg, ging het niet over het tegelijkertijd in die stad gehouden Festival van het Levenslied.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.