Volledig scherm
© Google Streetview

Gemeenteraad: 'Oisterwijk moet permanente huizen bouwen, geen tijdelijke sociale huur'

OISTERWIJK/GOIRLE - Oisterwijk moet zich niet richten op tijdelijk extra woningen in de sociale woningbouw. De gemeente moet onderzoeken of er permanente woningen gebouwd kunnen worden, verspreid over de hele gemeente.

En die zijn niet alleen voor meer vluchtelingen met een status, die moeten er komen om aan de algemene vraag tegemoet te komen. Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad was het daar maandagavond over eens.

Dat verandert verder niets aan het regioplan. Ook in Goirle werd dat aangenomen. Daar komt een noodopvang voor 400 mensen.

Lees alles over opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.